19 Ekim 2010 Salı

CEZALI KARTI ÇIKMAMA veya OYNAMAMA (52):

  1. Defans Oyuncusu Cezalı Kartı Oynamaz
Bir defans oyuncusu bir cezalı kartı Yasa 50 veya 51’e göre çıkmaz veya oynamazsa, oynamış olduğu diğer herhangi bir kartı, kendi inisiyatifiyle geri alamaz.
B.     Defans Oyuncusu Başka Bir Kartı Oynar
1.     
(a)   Bir defans oyuncusu, Yasa tarafından bir cezalı kartı oynaması istendiğinde başka bir kart çıkar veya oynarsa, dekleran bu çıkış veya oyunu kabul edebilir.
(b)   Dekleran, bundan sonra kendi elinden veya yerden bir kart oynarsa bu çıkış veya oyunu kabul etmek zorundadır.
(c)    Oynanmış kart bundan önceki (a) veya (b) bentlerine göre kabul edilirse, oynanmayan her cezalı kart, cezalı kart olarak kalır.
2.      Dekleran defans oyuncusundan yasaya aykırı olarak oynanan veya çıkılan kartını kabul etmezse, defans oyuncusu bu kartı cezalı kart ile değiştirmek zorundadır. Defans oyuncusu tarafından usulsüzlüğü işlerken yasaya aykırı biçimde çıkılan veya oynanan her kart majör cezalı karta dönüşür.
Güney deklerandır. Doğunun majör cezalı kartı ©8’li açıkta gözükmektedir. Güney yerden §2’lisini oynar. §’lisi olmayan doğu ¨4‘lüsünü verir. Hakem çağrılır. Kararınız nedir?
Bir majör cezalı kart ilk fırsatta oynanmalıdır. Doğu ilk fırsatta majör cezalı kartını defos etmemiştir. Dekleran bu kartlardan istediğini doğuya oynatır ve diğeri majör cezalı kart olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder