19 Ekim 2010 Salı

LÖVE TALEBİ VEYA TERKİ (68):

Bu yasalara göre bir beyan veya eylemin löve talebi veya terki oluşturması için, bunun o anda oynanan löveden sonraki löveleri kastetmesi gerekir[1]. Eğer sonraki löveleri kastediyorsa:
  1. Talebin Tanımı
Bir yarışmacının belli bir sayıda löveyi kazanacağına dair her ifadesi o löveler üzerindeki talebidir. Bir yarışmacı oyunun kesilmesini önerdiğinde veya kartlarını gösterdiğinde talepte bulunmuş sayılır.
  1. Terkin Tanımı
1.      Bir yarışmacının belli sayıda löveyi kaybedeceğine dair her ifadesi o lövelerin terkidir; belli sayıda löve talebi de varsa, geri kalan lövelerin terkidir. Bir oyuncu elini kapattığında geri kalan tüm löveleri terk etmiş sayılır.
2.      1’deki tanımlara rağmen, bir defans oyuncusu bir veya daha fazla lövenin terki girişiminde bulunur ve ortağı derhal itiraz ederse, terk gerçekleşmez. İzinsiz Bilgi oluşabilir, bu yüzden derhal hakem çağırılmalıdır. Oyun devam eder. Bu esnada defans oyuncusunun görünen herhangi bir kartı cezalı kart olmaz, ancak kartın görünmesinden doğan bilgi için Yasa 16D izinsiz bilgi uygulanır ve bu bilgi kartı görünen defans oyuncusunun ortağınca kullanılamaz.
  1. Talep için Gerekli Açıklama
Bir talebe, oyuncunun kartları hangi sıra ile oynayacağına, talepte bulunduğu löveleri hangi oyun veya defans tarzı ile kazanmayı düşündüğüne dair düzgün bir açıklama eşlik etmelidir.
  1. Oyun Durur
Her talep veya terkten sonra, oyun durur. Uzlaşılamadığında derhal hakem çağrılmalıdır. Hakem gelinceye kadar hiçbir harekette bulunulamaz.


[1] Eğer beyan veya eylem henüz oynanmakta olan tamamlanmamış bir lövenin kazanılmasına veya kaybedilmesine ilişkin ise, oyun kaldığı yerden devam eder; bir defans oyuncusunun açığa çıkan veya gözüken kartları cezalı karta dönüşmez, ancak Yasa 16, İzinsiz Bilgi, uygulanabilir, ayrıca bkz. Yasa 57A, Zamanından Önce Oynama.

[1] Eğer beyan veya eylem henüz oynanmakta olan tamamlanmamış bir lövenin kazanılmasına veya kaybedilmesine ilişkin ise, oyun kaldığı yerden devam eder; bir defans oyuncusunun açığa çıkan veya gözüken kartları cezalı karta dönüşmez, ancak Yasa 16, İzinsiz Bilgi, uygulanabilir, ayrıca bkz. Yasa 57A, Zamanından Önce Oynama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder