19 Ekim 2010 Salı

İKİ veya DAHA FAZLA CEZALI KART (51):

[
  1. Kusurlu Oyuncunun Oyunu
Sıra kendisinde olan bir defans oyuncusu yasal olarak oynanabilecek iki veya daha fazla cezalı karta sahipse, dekleran o lövede hangisinin oynanacağını belirtir.
B.     Kusurlu Oyuncunun Ortağının Çıkışı
1.     
(a) Bir defans oyuncusunun bir renkten iki veya daha fazla cezalı kartı varken, dekleran defans oyuncusunun ortağının o rengi çıkmasını isterse16 o renkteki kartlar artık cezalı kart olmaktan çıkarlar ve ait oldukları ele geri konulurlar; defans oyuncusu o löveye herhangi bir yasal kartı oynayabilir

1] Eğer oyuncu kendisinden istenen çıkışı yapamıyorsa, bkz. Yasa 59
[5] Eğer el cezalı kart sahibinin ortağında kalırsa ve cezalı kart hala oynanmamışsa Yasa 50D2nin bütün kısıtlamaları ve seçenekleri gelecek lövede uygulanır.

(a)   Bir defans oyuncusunun bir renkten iki veya daha fazla cezalı kartı varken, dekleran defans oyuncusunun ortağının o rengi çıkmasını yasaklarsa16, defans oyuncusu o renkteki her cezalı kartı eline geri koyar ve löveye herhangi bir yasal kartı oynayabilir. Eli başka bir oyuncu kazanana kadar çıkış kısıtlaması devam eder.
1.     
(a)   Bir defans oyuncusunun birden çok renkte cezalı kartı varken ve çıkış sırası ortağında iken dekleran defans oyuncusunun ortağından defans oyuncusunun cezalı kartlarının bulunduğu renklerden birini çıkmasını isteyebilir16.
(b)   Bir defans oyuncusunun birden çok renkte cezalı kartı varken ve çıkış sırası ortağında iken, dekleran defans oyuncusunun ortağının bu renklerin bir veya daha fazlasını çıkmasını yasaklayabilir16; ancak bunun üzerine defans oyuncusu dekleranın yasakladığı her renkteki bütün cezalı kartlarını eline geri koyar ve löveye herhangi bir yasal kartı oynayabilir. Eli başka bir oyuncu kazanana kadar çıkış kısıtlaması devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder