19 Ekim 2010 Salı

İZİNSİZ BİLGİLER (madde 16):

1.      Bir oyuncunun ortağına örneğin;
a.      Bir söz söylemesi, soru sorması veya bir soruya yanıt vermesi,
b.      Beklenmedik bir alert yapması (örneğin hareketinin temeli ile ilişkili olarak beklenmeyen) ya da gerekli alert’i yapmaması,
c.       Kuşkuya yer bırakmayan duraksama, her zamankinden farklı hız, özel vurgu, ses tonu, jest, hareket, tavır veya benzerleri,
d.      Bir konuşmanın yapılması ya da bir oyunun oynanması dileğini belirten,
Harici bir bilgi verirse; ortağı mantıklı alternatifler arasından, harici bilginin açıkça göstermiş olabileceğini seçemez.
Mantıklı alternatif: Söz konusu oyuncunun seviyesindeki oyuncu sınıfında ve ortaklık metotlarını kullanarak, o seviyedeki oyuncuların belirgin bir oranının ciddi bir şekilde göz önünde bulunduracağının, bazılarının seçebileceğinin değerlendirildiği seçenektir.
2.      Bir oyuncu bir rakibinin böyle bir bilgi verdiğini ve bunun zarara yol açabileceğini düşündüğü zaman (ki bu durum hakem çağırılmasını gerektirebilir), daha sonra hakem çağırma hakkını saklı tutacağını bildirebilir (rakipler izinsiz bilgi iletilmiş olabileceği savına karşı iseler, hakemi hemen çağırmalıdırlar).
3.      Bir oyuncu, bir rakibinin mantıklı alternatifler arasından; böyle bir bilginin öne çıkarmış olabileceği bir alternatifi seçtiğine dair, sağlam bir gerekçesi olduğuna inanıyorsa oyun bittikten sonra hakemi çağırmalıdır (hakemin daha erken ya da geç çağrılması yasaya aykırı bir durum oluşturmaz). Hakem yasaya aykırılık bulunduğu ve bunun da kusurlu taraf lehine bir avantaj yarattığı kanısına varırsa bir ayarlı skor vermelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder