19 Ekim 2010 Salı

YETERSİZ DEKLAREDEN SONRAKİ YÖNTEMLER (madde 27):

1.      Bir oyuncu yetersiz bir deklare verdiğinde, kusurlu oyuncunun solundaki rakip (sırasız konuşmalarda olduğu gibi), yetersiz deklareyi kabul ederek bunun üzerine kendisi bir konuşma yapmayı seçebilir. (Yetersiz deklarenin üzerine solundaki rakip konuşmuş ise yetersiz deklare yine kabul edilmiş olur.) Bundan sonra artırım normal olarak devam eder ve başkaca bir işlem yapılmaz.
2.      Yetersiz deklare kabul edilmez ise; aynı türden (renk ya da kozsuz) ve en düşük deklare ile düzeltilirse, artırım herhangi bir onarmaya tabi olmadan yine normal olarak devam eder. Ancak kabul edilmeyen yetersiz deklare aynı türden ve en düşük deklare dışında başka bir yeterli deklare ile düzeltilirse veya PAS geçilirse, kusurlu oyuncunun ortağı hep pas geçmek zorundadır. Kontur veya sürkontur ile düzeltilmek istenirse, kusurlu oyuncunun bu girişimi iptal edilir ve ortağı yine devamlı pas geçmek zorundadır.  
(Bir oyuncu hem yetersiz hem de sırasız olarak bir deklare verirse, yetersiz deklare değil, sırasız deklare hükümleri uygulanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder