19 Ekim 2010 Salı

LÖVELERİN İNCELENMESİ (66):

  1. Oynanmakta Olan Löve
Kendi tarafı bir sonraki löveye çıkış yapmadığı veya kart oynamadığı müddetçe, dekleran ya da her defans oyuncusu, kendi kartını masanın üzerine yüzü aşağı gelecek biçimde çevirinceye kadar, löveye henüz oynanmış olan tüm kartların gösterilmesini isteyebilir (yani kartını kapattıktan sonra bu hakkını kaybeder).
  1. Kendisinin Son Kartı
Bir sonraki löveye kart çıkılıncaya kadar, dekleran veya her defans oyuncusu kendisinin son oynadığı kartı, inceleyebilir, ancak gösteremez.
  1. Kapanmış Löveler
Bundan sonra, oyun sona erene kadar, kapanmış olan löveler incelenemez (hakemin kesin talimatı hariç; örneğin, bir rönons talebinin teyidi için gerekli ise).
  1. Oyun Bittikten Sonra
Oyun sona erdikten sonra, rönons veya kazanılan ya da kaybedilen lövelerin sayısı konusundaki bir talebi çözümlemek için oynanmış veya oynanmamış kartlar incelenebilir; ancak hiçbir oyuncu kendi eline ait olmayan kartlara el sürmemelidir. Eğer, böyle bir talep ileri sürüldüğünde, bir oyuncu hakemin artık olayları tespit edemeyeceği şekilde kartlarını karıştırmışsa, hakem diğer tarafın lehine karar verecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder