19 Ekim 2010 Salı

RÖNONSUN DÜZELTİLMESİ (62):

  1. Bir oyuncu rönonsu resmileşmeden önce usulsüzlüğün farkına varırsa, rönonsunu düzeltmek zorundadır.
B.     Resmileşmemiş bir rönonsu düzeltmek için, kusurlu oyuncu oynadığı kartı geri alır ve yerine yasal bir kart koyar.
1.      Bu şekilde geri alınan kart bir defans oyuncusunun kapalı elinden oynanmışsa majör cezalı karta dönüşür (Yasa 50).
2.      Bu kart dekleranın veya yerin elinden oynanmışsa herhangi bir onarmaya tabi olmaksızın değiştirilir.

♠2
©Q654
¨J964
§AQ43
♠Q9853          K                    ♠AKT                                                           
©3                                          ©JT72                                  
¨A53   B                   D        ¨T87
§J876                                    §T95

G                               
♠J764
©AK98
¨KQ2
§K2
Güneyin 4© kontratına Batı, 3’lüsünü atak eder. Doğu Rua ile alıp As ile devam edince güneydeki dekleran pikleri olmasına rağmen elden çakar. Batı 5’lisini verir ve yerden de ¨4‘lüsünü vermesi istenir. Dummy, deklerana piki olup olmadığını sorar. Dekleran rönonsu fark eder. Uygulamanız nedir?
Kusurlu oyuncu bir sonraki löveye çıkış yapmadığından rönons henüz gerçekleşmemiştir. Bu nedenle rönons kartı alınarak yerine konulur ve yasal bir kart verilir. Dekleran olduğu için bu kart cezalı karta dönüşmez.
Batı kartını düzeltmeyi seçerse, dekleran da yerden verdiği kartı düzeltebilir.
C.    Löveye Oynanan Daha Sonraki Kartlar
1.      Kusursuz tarafın her üyesi rönonstan sonra ancak buna dikkat çekilmeden önce oynamış olabileceği her kartı geri alabilir ve eline geri koyar (ancak Yasa 16D izinsiz bilgi).
2.      Kusursuz bir oyuncu bir kartı bu şekilde geri aldıktan sonra, kusurlu tarafın sıradaki oyuncusu da kartı değiştirebilir, bu oyuncu defans oyuncusu ise bu kart cezalı karta dönüşür (ve Yasa 16D izinsiz bilgi).
3.      Bir rönons talebi, kapanmış lövelerin incelenmesine kendiliğinden hak sağlamaz.
D.    Onikinci Lövede Rönons
1.      Onikinci lövedeki rönons, resmileşmiş olsa dahi ellerin dördü de borda geri konulmadan önce fark edilmiş ise düzeltilmelidir.
Eğer bir defans oyuncusunun rönonsu onikinci lövede olmuşsa ve bu löveye kart oynama sırası onun ortağına gelmeden önce ise kusurlu oyuncunun ortağı, iki renkte kartı olduğu zaman, rönons kartının görülmesinin ihtimal dahilinde belirginleştirdiği oyun tarzını seçemez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder