19 Ekim 2010 Salı

İTİRAZ EDİLMİŞ TALEP veya TERK (70):

  1. Genel Amaç
İtiraz edilmiş bir talep veya terk hakkında karar verirken, hakem bordun sonucunu her iki taraf için de mümkün olduğunca eşit olarak kararlaştırır, ancak talep ile ilgili her şüpheli durum talep edenin aleyhine çözümlenecektir. Hakem işlemi aşağıdaki şekilde sürdürür.
B.     Açıklama İfadesi Tekrarlatılır
1.      Hakem talep edenden talep anındaki açıklama ifadesini tekrar etmesini ister.
2.      Daha sonra, hakem rakiplerin talebe itirazlarını dinler (ancak hakemin göz önüne alması gerekenler yalnızca rakiplerinin itirazı ile sınırlı değildir).
3.      Hakem oyuncuların geri kalan kartlarını masanın üstüne yüzü yukarı gelecek biçimde koymalarını isteyebilir.
C.    Dışarıda Bir Koz Kalmıştır
Rakiplerden birinin elinde bir koz kaldığında, hakem aşağıdaki durumlarda bir veya daha fazla löveyi rakiplere verir:
1.      Talep eden koz hakkında bir beyanda bulunmamışsa ve 
2.      Talep anında talep eden oyuncunun bir rakibinin elinde bir koz kaldığından haberi olmaması muhtemel ise ve
3.      O koza herhangi bir normal[1] oyun ile bir löve kaybedilebilirse.
D.    Hakemin Göz Önünde Tutacakları
1.      Hakem eğer ortada daha az başarılı normal22 bir oyun tarzı varsa talep edenin orijinal açıklama beyanında belirtmediği hiçbir başarılı oyun tarzını kabul etmeyecektir.
2.      Hakem, bir defans oyuncusunun talebinin herhangi bir parçası ortağının normal22 seçeneklerden özellikle birini seçmesine dayalı olması durumda, talebi kabul etmez.
3.      Oyun durmalıdır, ancak talepten sonra herhangi bir oyun oynanırsa, bu,  talebin açıklanmasının bir parçasına kanıt sağlayabilir. Bunu hakem, oyuncunun talebin ardından muhtemel oyunlarına ve/veya talebin kesinliğine bir kanıt olarak kabul edebilir.
E.     Belirtilmemiş Oyun Tarzı
1.      Hakem, bir rakip talep ileri sürülmeden önce o kartın rengine uymamış veya daha sonra herhangi bir normal22 oyun tarzı ile o renge uyamayacak olmadıkça veya bu oyun biçimini benimsememek akıl dışı olmadıkça başarısı özel bir kartı bir rakip yerine diğerinde bulmaya dayanan, talep eden tarafından belirtilmemiş, hiçbir oyun tarzını kabul etmeyecektir.
2.      Yetkili Federasyon, talep ifadesinde açıklanmamış ise hakemin bir rengin hangi sırayla oynanacağını varsayacağı bir sıra (örnek; büyükten küçüğe) belirleyebilir.


[1] 70 ve 71’inci Yasalar için “normal” söz konusu oyuncunun düzeyi için dikkatsiz veya düşük nitelikli oyunları kapsamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder