19 Ekim 2010 Salı

GERİ ALINAN İSTEMSİZ KONUŞMANIN ÇIKIŞ KISITLAMALARI (26):

Kusurlu oyuncu konuşmasını geri alıp, bunun yerine değişik[1] bir konuşma yapmayı seçer ve daha sonra defans oyuncusu olursa:
  1. Belli Bir Renk İle İlgili Konuşma
Geri alınan konuşma sadece belli bir renk veya renkler (başka renk ile değil) ile ilgiliyse ve eğer;
1.      Her bir söz konusu renk aynı oyuncu tarafından yasal artırımda belirtilmişse, çıkış kısıtlaması uygulanmaz. (ancak bkz. Yasa 16D izinsiz bilgi)
2.      Geri alınan konuşmada belirtilen bir renk aynı oyuncu tarafından daha sonra yasal artırımda belirtilmemişse, atak dahil çıkış sırası kusurlu oyuncunun ortağına ilk olarak geldiğinde dekleran;
(a)   Kusurlu oyuncunun ortağından, ya geri alınan konuşmada belirtilmiş olan söz konusu rengi çıkmasını isteyebilir (eğer birden fazla renk belirtilmişse dekleran rengi seçer),
(b)   Ya da söz konusu rengi çıkmasını yasaklayabilir. Bu yasak çıkış kusurlu oyuncunun ortağında kaldığı sürece devam eder.
  1. Diğer Geri Alınmış Konuşmalar
Diğer geri alınmış konuşmalar için, dekleran kusurlu oyuncunun ortağının, atak da dahil olmak üzere çıkış sırası kendisine ilk geldiğinde herhangi bir rengi çıkmasını yasaklayabilir; bu yasak, çıkış kusurlu oyuncunun ortağında kaldığı sürece devam eder.


[1] Tekrarlanan konuşma çok daha değişik bir anlam belirtiyorsa, değişik bir konuşma sayılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder